úterý 23. května 2017

Ohlédnutí za loňským ročníkem závodu VYSOCKÝ IRON MAN



VYSOCKÝ IRON MAN je silový a zátěžový trojboj pořádaný na rozhledně Milíř ve Vysoké nad Labem. Jde o soutěž jednotlivců, která otestuje fyzickou i psychickou zdatnost jednotlivých závodníků. 1. ročník se uskutečnil 20. srpna 2016.
Trojboj VYSOCKÝ IRON MAN je inspirován disciplínami TFA.
Myšlenka uspořádat ve Vysoké závod tohoto typu vznikla za účelem propagace nově založeného sboru dobrovolných hasičů SDH Vysoká nad Labem.


“Když jsem tuto akci plánoval, nevěděl jsem vůbec, co od ní mám očekávat a jak závodníci k netradičnímu závodu v naší obci přistoupí” říká Radek Košťál, duchovní otec VYSOCKÉHO IRON MANA a dodává: “Kapacita závodníků se naplnila, počasí přálo a na startu vládla přijemná soutěžní atmosféra.  Organizace takového závodu není jednoduchou záležitostí, tímto děkuji všem členům našeho sboru, kteří se na přípravách podíleli, za skvěle odvedenou práci a hladký průběh celého dne.  Zvláštní uznání patří všem borcům, kteří závod zkusili. Závod bychom do budoucna chtěli ještě více přiblížit skutečným TFA závodům, které jsou simulací zásahové činnosti v zásahovém obleku.”
     
David Šága tělem i duší sportovec z Vysoké nad Labem se s časem 2 minuty a 28 sekund  stal absolutním Vysockým Iron Manem 2016. Davidovi jsme položili pár otázek.



Jaký byl Vysocký Iron Man 2016 očima vítěze? Jak závod hodnotíš?
Udělat soutěž tohoto  typu byl podle mě skvělý nápad, jak spojit  sportovní  aktivitu  a představit občanům Vysoké nový Sbor dobrovolných hasičů této obce. Celé to na mě působilo velmi pozitivně, na startu byli soutěžící různých věkových kategorií, mezi kterými vládla dobrá nálada. Jednotlivé disciplíny byly dobře vymyšlené a celá organizace klapala na jedničku, za co bych chtěl poděkovat všem členům SDH, co se na tom podíleli, hlavně pak Radkovi. Soutěži nakonec přálo i počasí, tudíž přišlo celkem i dost diváků.  Za mě závod Vysocký Iron Man hodnotím na výbornou. 

Jaký je to pocit stát se historicky prvním Vysockým Iron Manem?
Každá výhra člověka potěší, tím spíš, když to bylo poprvé v tomto typu soutěže. Takže to byl samozřejmě dobrý pocit.
Jaká část závodu byla pro tebe nejtěžší?
Nohy mě bolely už z předešlého dne a celý tento závod byl hlavně o nohách, takže těžký bylo vlastně všechno, ale nejhorší bylo pro mě vyběhnout schody na  rozhlednu, u toho jsem musel zatnout zuby.  

Jak si udržuješ formu?
Formu si udržuji vším možným, snažím se  hlavně o různorodost. Pro mě platí pravidlo čím více tím lépe, teda alespoň ve sportu. 

Šel bys do toho znovu?
Určitě ano,  pokud bude další ročník tohoto závodu, chtěl bych do toho jít znovu.



Jitka Košťálová
SDH Vysoká nad Labem