neděle 4. června 2017

Dětský den Vysoká nad Labem - PP SHOW

Na dětský den si pro děti vysočtí hasiči připravili PP SHOW s dynamickou ukázkou vyproštění osob z havarovaného vozidla při dopravní nehodě, která proběhla ve spolupráci se záchranáři z První pomoc ŽIVĚ a JSDH Plačice

Od 13:00 měli záchranáři připraveny praktické ukázky první pomoci a děti si mohly vyzkoušet poskytnutí první pomoci.

Ve 14:30 na místo dorazila jednotka dobrovolných hasičů z Plačic a celý tým ( sloužící družstvo JSDH Vysoká nad Labem, JSDH Plačice, První pomoc ŽIVĚ se sanitním vozem, figuranti) začal připravovat scénář k dynamické ukázce. 

14:45 záchranáři začali našim figurantům maskovat dohodnutá poranění.

15:00 velitel JSDH Vysoká nad Labem Radek Košťál ohlásil začátek ukázky, celou akcí diváky postupně provázel a komentoval jednotlivé kroky hasičů a záchranářů.

Zásah proběhl na osobním automobilu Volvo, který poskytla firma Radek Baier - odtahová služba, jejíž zaměstnanec Josef Hák byl jedním z figurantů ve vozidle.

Ve voze byli celkem 4 pasažéři, 3 dospělí a 1 dítě.

Cílem ukázky bylo přiblížit laikům průběh zásahu v reálném čase a prostoru.
Diváci si mimo jiné mohli prohlédnout přenosné hydraulické vyprošťovací zařízení, zachycovač airbagů, rozpínák, kleště a rozbíječ oken.

Celý zásah trval cca 25 minut.

Tímto děkujeme zejména První pomoc ŽIVĚ a JSDH Plačice za velmi profesionální přístup a bezchybné provedení celého programu.