středa 30. března 2016

Literárně výtvarná soutěž HZS ČR

HZS ČR vyhlašuje již 8. ročník literárně výtvarné soutěže v rámci projektu „Dávají pro nás ruku do ohně“ letos v komiksové podobě na historické téma:

JAK SE HASILO PŘED 150 LETY
aneb když nablýskané parní stroje vedly s ohněm líté boje

Hledáme všechny, kteří mají „tvořivého ducha“ a „básnické střevo“, aby se zapojili do soutěže a reprezentovali Vysokou nad Labem v letošním klání. Komiksové zadání je netradiční a je to určitě velká výzva! 
Soutěž je určena pro děti, tvořivé dospělé, dobrovolné i profesionální hasiče – zapojit se může opravdu každý J Rozsah je stanoven na 3-5 obrázků doplněných textem. 
Uzávěrka přihlášek je 30. června 2016
Díla jsou řazena do pěti kategorií a o vítězích rozhodne odborná porota. Ocenění za nejlepší dílka budou předána 3. září 2016 na Zbirožském hasičském tatrování.
Pokud máte chuť a chcete se zúčastnit, obraťte se osobně nebo prostřednictvím emailu sdhvysokanadlabem@seznam.cz na starostu sboru pana Radka Košťála nebo kulturní referentku Jitku Košťálovou, kteří vám pomůžou vyplnit a zaslat přihlášku do soutěže.
V loňském roce se soutěžilo na téma BYLO NEBYLO U HASIČŮ a zadání znělo napsat pohádku na hasičské téma. Z těch nejlepších byla vytvořena kniha, která bude vydána v květnu 2016.